Kalender

Kalender Chirojaar 2022-2023

Juni: examenregeling, verdere communicatie via Whatsapp

25/06/2023 - Speciale Chirozondag: familiedag + Chirocafé (meer info volgt) 

21/07/2023 - 31/07/2023 - Bivak 

23/07/2023 - Bezoekdag op Bivak 

Augustus: geen Chiro

3/09/2023 - Chiro

10/03/2023 - Afscheid / einde Chirojaar

16/09/2023 - Stal Davert (we zoeken nog vrijwilligers!) 

17/09/2023 - Geen Chiro (opruim Stal Davert) 

24/09/2023 - Overgang / begin nieuw Chirojaar 

Vaste Activiteiten 

Overgang (eind september): de eerste zondag van het nieuwe Chirojaar. Leden die oud genoeg zijn, gaan over naar hun volgende groep. Deze zondag kom je te weten wie je nieuwe leidsters zijn! 

Vriendjesdag (begin oktober): namiddag waarop iedereen welkom is om al hun vriendinnetjes mee te nemen naar de Chiro om deze hiermee te laten kennismaken!

Christus Koning (eind november): op Christus Koning hebben we Chirowerking van 10u-14u. We gaan samen naar de kerk om onze beste zangkunsten te laten zien, daarna eten we samen en spelen we massaspelen met de Chirojongens. 

Sinterklaas (zondag voor/na 6 december): De Sint komt langs op de Chiro! Samen komen we te weten welke leden braaf zijn geweest dit jaar en welke wat minder... Het is dan Chiro van 14u-16u voor de ribbels, speelclub en kwiks. De tippers, tiptiens en aspiranten hebben mogen bij de Sint op bezoek van 16u-18u. 

Ouderavond (vrijdag- en zaterdagavond midden/eind maart): een avond waarop alle groepen hun beste dans- en/of acteertalenten kunnen showen voor alle (groot)ouders, vrienden, liefjes, buren enzovoorts. De leden oefenen de Chirozondagen ervoor om een supertoffe show op te kunnen voeren. Alle opbrengsten gaan integraal naar het bivak of activiteiten/spelmateriaal doorheen het jaar. 

Pasen (paaszondag): zelfde regeling als Christus Koning. 

Kebabdag ('s middags en 's avonds zondag eind april): onze jaarlijkse eetdag. Deze zondag is iedereen welkom om superlekkere kebabs te komen eten, die met veel liefde worden bereid door de leiding. Ook deze opbrengsten gaan integraal naar het bivak. 

Minibivak (vrijdagavond en zaterdag begin mei): een kans voor de jongste leden (ribbels en speelclub) om een voorproefje te krijgen voor 'het grote bivak'. Ze overnachten samen met de leiding in de Parochiezaal van Stal en leven volgens het vast bivakritme en spelen superleuke spelletjes. Allemaal in thema natuurlijk! 

Bivak (21 juli - 31 juli): de allerleukste week van het jaar! De leden worden ondergedompeld in een week vol Chiro.  De ribbels en speelclub gaan doorgaans ongeveer 6 dagen mee, de oudere groepen gaan 10 dagen op bivak. Details over het bivak is te vinden in het bivakboekje dat de leiding via Whatsapp doorstuurt. 

Stal Davert (zaterdagavond midden/eind september): onze Chirofuif die we samen met de Chirojongens organiseren. Iedereen die zin heeft in een leuk feestje, welkom! We zoeken ook altijd vrijwilligers die willen helpen tijdens de fuif zelf of bij de afbraak op zondag. Bij interesse kan u ons een berichtje of mailtje sturen, onze contactgegevens staan onder het tabblad 'leiding'. 

Afscheid (midden september): de laatste zondag van het Chirojaar, en dus ook de laatste zondag met je groep en je leiding van dat jaar. Traditioneel maakt elke groep samen iets lekkers om het jaar fijn af te sluiten.